Om man kollar i tidningar, bloggar och på nätet överhuvudtaget så verkar det som om alla tjejer har tjockt, lockigt och svallande hår. Inte undra på att självkänslan för många tjejer och kvinnor sitter i håret.

Verkligheten förhåller sig dock annorlunda än modemagasinen/bloggarna och många tjejer upplever att de har för tunt hår. Det finns dock måna saker som du kan göra för att ditt hår ska verka fylligare och tjockare.

Produkter för fylligare hårlotion-23672_1280

Nuförtiden finns det produkter som passar för alla typer av hår. Så om du har fint och tunt hår, välj en produkt som är anpassad för det. Håll dig till lätta schampo och balsam som inte tynger ner håret. Om dina toppar behöver extra fukt så kan du till exempel använda dig av Volym schampo och balsam för att därefter investera i en vårdande olja som du drar på hårlängderna.

Frisyren

När du har fått till en lämplig hårvård är det dags att börja tänka på frisyren. En rätt klippt frisyr kan göra underverk för ditt tunna hår och få det att se tjockare ut. Du bör dock inte försöka dig på någon hemmaklippning utan i stället kosta på dig att gå till en riktig frisör. Med en kort, strukturerad frisyr så kan även du som är tunnhårig få det där fylliga och härliga håret. Med ett kort hår kan man se till att framhäva luggen och då luras ögat lite; har du en tjock girl-33095_1280lugg så uppfattas resten av håret som lika tjockt.  Så tveka inte utan hitta en frisör som kan hjälpa dig att få en passande frisyr för ditt ansikte. Det kommer att göra mycket.

Fördelar med tunt hår

Många tjejer som har tunt hår upplever att håret ser ut som en dränkt katt. Men det går att vända på steken: Det är inte många som kan få till det där glänsande och skinande håret som är så trendigt just nu. Det kan däremot du som har tunt hår. Platta, använd shinespray och du kan gå hela vägen och slicka håret rakt bakåt med gelé Helt rätt.

En annan rolig grej är att använda accessoarer till din frisyr, vilket tar bort det tunna och livlösa. Använd exempelvis diadem, hårband eller en stor blomma. Undvik dock att fästa något direkt i håret eftersom det glider av lätt och tynger ner håret.