Hur ser modetrenderna ut inför hösten 2015? Vi på stickatvirkat.se har tjuvkikat bland annat på Stockholmsveckan och vi kan urskilja tre huvudsakliga inriktningar: soft, sensuellt och casual luxury. Vi tar och kiklady-36833_1280ar lite närmare på dem nedan.

 Soft. Allt som är skönt, subtilt och med lite laid back attityd kan betecknas som soft. Materialen är här framträdande. I höst ska det vara mjukt, varmt och skönt.

Sensuellt. Höstens mode bjuder på ett spännande samspel mellan det maskulina och det ultrakvinnliga. Plagg lånas från den manliga garderoben, som exempelvis dressade byxor. De kan sedan matchas med någonting kvinnligt sensuellt som ett spetslinne för en feminin och skön känsla.

Casual luxury. Modet är på väg mot en mer avslappnad stil med fokus på komfort. Romantiskt bohemiskt mixas med spännande detaljer som dekorationer och printade motiv av bland annat guld.

 Ett vågat modemannequin-312526_1280

I höst vågar vi också stort. Tjocka stickade plagg kan maxas med en stickad tröja som är för stor eller med en volym-maxad kjol med en massa vidd eller maximal längd. Det händer även en hel del på ytan i höstens kollektioner. Materialen kan vara såväl mjuka, som luddiga och håriga. Som kontrast till det mjuka finner vi även det sträva, lite ruffliga. Det kan göra att det är svårt att avgöra om materialet är stickat eller vävt, men det spela mindre roll då det är uttrycket som är avgörande. Kit eller set blir viktiga i höst där vi klär oss bekvämt men ändå avslappnat och casual. Fält kontrasteras mot varandra via material, färger och ytor. Allt för ett modernt och spännande uttryck.

Några plagg som får en revival i höst

Här presenterar vi några av hösten 2015 trendigaste plagg. Liksom inom modetrenden i stort dominerar det volymmaxade, klassiska och 70-talsinspirerade.clothes-311745_1280

Polotröjan. Höstens mode är till stor del inspirerat av 70-talet och vad passar då bättre än att denna klassiker igen kommer fram ur skuggorna? Funkar perfekt för lager på lager-styling eller som en stickad poloklänning för mysigt höstkurande.

Mockajackan. Ur ett trendsperspektiv är mockajackan helt rätt under hösten. Ingen 70-talslook är komplett utan en mockajacka som med fördel kan kombineras med mockastövlar och den lilla A-linjeformade mockakjolen eller de vida mockabyxorna. Färgerna är också höstskarpa med senapsgult, murrgrönt, vinrött och svart.

Pumps med hög klack. Även här är inspirationen från 70-talet påtaglig. Helst bör pumpsen ha minst 10 cm höga klackar och gå i brun eller svart färg.