Numera finns det väldigt bra hårprodukter. Men vad spelar det för roll om du ständigt gör ditt hår enwoman-507444_1280 stor otjänst med dina dagliga rutiner? Här kommer ett antal dåliga hårvanor som du bör sluta upp med genast.

Pilla med kluvna hårtoppar

Det skapar bara ännu fler kluvna hårtoppar. Förslagsvis hittar du något annat att pilla med, vad sägs om en penna?

Sätta upp håret i en hästsvans

Att utsätta ditt hår för detta otyg dagligen försvagar hårstråna och kan innebära att håret växer långsammare. Så varierar håruppsättningarna eller kör med utsläppt hår. En fläta är ju alltid fint.woman-310256_1280

Undvika att klippa dig

Vill du att ditt hår ska växa och se hälsosamt ut så måste du underhålla det. Var 8-10:e vecka kan vara lagom att klippa håret.

Använda hårinpackning felaktigt

Inpackning är oftast bra för håret. Men det är viktigt att göra det i rätt ordning: Schamponera först, packa sedan in och använd slutligen balsam. Många struntar i balsam då de tycker att håret redan känns följsamt och mjukt. barber-33115_1280Det är felaktigt. Balsam har en återställande och läkande effekt på håret och behövs efter schampo och inpackning.

Torka håret med en handduk

När du gnuggar håret torrt med en handduk så skapar du en onödig friktion och får ett spretigt och skadat hår. Var varsam mot håret och pressa i stället bort vattnet med en handduk eller en t-shirt i stället.

hair-146803_1280
Glömma att rengöra dina hårverktyg

Din borste, locktång, plattång eller hårfön blir snabbt äckliga om du inte gör rent dem. För att förhindra en mindre bakteriehärd så bör du rengöra dem med täta mellanrum.

Tvätta ditt hår varje dag

Tvättar du håret varje så tar du bort hårets naturliga oljor, så torkar du bara ut det. Så nöj dig med att tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Det är fullt tillräckligt och sliter inte på håret nämnvärt.